İZMİR / KINIK - Şehit Cafer Atilla Ortaokulu

Tarihçemiz

Okulumuz 1938 yılında Halkevi olarak yaptırılmıştır. Bazı değişikliklerle 1952 yılında Ortaokula dönüştürülmüş, üç derslikle eğitim-öğretim hizmetine girmiştir. Halkın katkısı ile 1956 yılında üç yüz kişilik bir temsil ve konferans salonu okula kazandırılmış, 1963 yılında geniş bir onarım geçiren okul yapısı, ihata duvarı ve demir parmaklık ile donatılmış, bahçe betonlanmıştır.

1963 Yılında okulumuzun adı Şehit Cafer Atilla Ortaokulu olarak verildi.

Şehit Cafer Atilla

1922 Yılında Türkçedit Mahallesinde bir çiftçi çocuğu olarak dünyaya geldi. Fevzi Çakmak İlokulunda okula başladı.Dördüncü sınıftayken babasını yitirince Bergama'daki akrabasının yanına alındı.Zeki ve yetenekli olduğu için öğrenimini sürdürmesi istendiğinden , Bergama Gazi Paşa ilkokulunu bitirdikten sonra Bergama Lisesi Orta kısmına kaydı yaptırıldı. Ortaokulu başarı ile bitirip, Askeri Lise sınavlarını kazanıp Maltepe Askeri Lisesine gitti. Bu sırada 2.Dünya savaşı olduğu için okul, Alaşehir'e nakledildi. Cafer Atilla Askeri Liseyi pekiyi ile bitirdi, daha sonra Ankara Kara Harp okulunda dört yıl okuyup, Teğmen olarak göreve başladı. Değişik kıtalarda hizmet verdikten sonra 1961 yılında Cumhurbaşkanlığı Muhafız Alayına atandı. Piyade Binbaşı Cafer Atilla 20-21 Mayıs 1963 günü yapılan harekatta Kıtası ve vazifesi başında Şehit Düşmüştür.

Anısı ve Adı Okulumuzda Yaşatılmaktadır.

1967-1969 tarihlerinde de ikişer dershaneden oluşan iki katlı bir yapı meydana getirilmiştir.1984 yılında geniş bir onarım geçirmiş,1 Aralık1986 yılında ise okul 9 derslikli yeni binasına taşınmıştır. Daha sonra 1991 yılında yapılan ek bina ile okulumuzun derslik sayısı 19’a yükselmiş ve 2020 yılında okul binamız tamamen yıkılıp yine aynı konum üzerinde  modern bir şekilde tekrar inşa edilmiş ve 2023 yılı itibarı ile kullanıma sunulmuştur.

OKULUMUZDA GÖREV YAPMIŞ OLAN MÜDÜRLER

•        NECATİ OKTAR

•        BEKİR AKMAN

•        HALİL ALKAN